There was an error in this gadget

Sunday, 18 December 2011

assalamualaikum..

jumpa lagi di kelas bel menanti lecturer untuk masuk ke kelas...
aku rasa sedey sikit minggu ni sebab tak lame lagi abang aku,hazrul hakim akan bertunang weekend niyh..
memang aku rapat dengan die. aku harap bila die da bergelar suami orang nanti kami still akan rapat n mesra macam selalunya...

sabtu lepas pulak pakcik aku baru je bertunang.. duit hantaran ? erm.. secrets la.. but because of that,kami anak sedara perempuan tunggal ni menerima tamparan yang sama bab hal duit hantaran ni.. bersedia la kepada bakal suami kami.. HAHA..

minggu ni nak cuti mid sem da.. xsabar nak balik rumah.. walaupun aku da balik last week.. emmm... aku xtahu da nak tulis ape. not in mood. salam...

Thursday, 8 December 2011

Ya Allah,izinkan aku..

assalamualaikum...

ye.. meghapdate blog ketika kelas bel.. memang bole.. hari ni macam" aku lihat gelagat manusia di sekeliling aku.. baru aku paham.. Tuhan tidak akan jadikan sesuatu perkara itu tanpa sebab.. :)

terharu bila aku sudah rasa yang aku mula paham akan setiap ape yang berlaku atas kehendakNya..
subhannallah.. aku bersyukur padaMu kerana telah membuka sedikit demi sedikit pintu hati ku untuk mengenaliMu..
sesungguhnya memang tujuan aku mengikut jalan Mu hanya lah untuk mengenali,mendekati,menyintaiMu,tuhan ku yang Maha Besar..
jika dulu aku alpa kini aku harus bangkit mencari tujuan asal ku itu..
astaqfirullah al azim..


Ya Allah..
permudahkanlah perjalanan ku kepada Mu..
Ya Allah..
izinkan aku untuk mendekati dan cinta kepadaMu..
aku tahu mencintai makhluk Mu tidak mungkin seindah mencintai Mu,tuhan ku yang Maha Esa..
Ya Allah...
jika sahabat ku tidak selesa bila aku mula mendekati Mu,jauhkan lah dia dariku.. kerna kau tahu Engkau adalah sahabat yang paling sejati..
Ya Allah..
aku mohon keredhaan dariMu dalam perjalananku ini...
amin...

#aku lebih memerlukan Mu lebih dari segalanya.. Tuhanku Yang Maha Kuasa .:)














Tuesday, 6 December 2011

assalamualaikum...


long time no see.. sibuk skit.. bese la baru naik sem baru. 
minggu lepas abang aku baru je bertunang.. abang aku yang ke empat..
aku takde la gambar nak tunjuk.. sorry..

cite pasal sem ni.. erm.. jadual aku agak padat sebab xde kelas malam.. so,evryday aku kena bangun awal pagi untuk pergi kelas.. balik agak petang la.. classmates okay even ade yang baru. byk pesaing dlm kelas tu tapi aku suke bersaing secara senyap. no need la nak kecoh". ape yang kau dapat dalam kelas,itu la bahagian kau. but kau sendiri yang kena usaha untuk cari bahagian selebihnya.. :)
yang best HBU la.. something yang memang aku da lame tunggu untuk mempelajari nye...
cume aku kurang selasa ngn someone but never mind. may ALLAH bless him.. :)



cite pasal kehidupan aku pulak. erm.. aku sekarang da dok lua. rumah sewa . best sangat even bilik agak sempit dengan muatan 4orang. hihi. but still comfortable for us.
yang penting, bole masak sendiri. time niyh la aku nak tunjuk skill memasak aku. yang di pelajari dari ibu dan angah. rumah ni selesa sebab semua kelengkapan ade. bagus !
kalau nak pergi kelas, jalan kaki pon bole. tapi aku ade je basikal cume xgune lagi. hihi. buat riadah jek.. aku pun da maikin berisi sekarang.. semua fmly aku cakap. nak wat macam mane. ini lah aku. haha

sebenarnye aku tengah mengenali diri aku. aku cari kelebihan dan kelemahan diri aku. semua nya untuk DIA,tuhanku. aku harus kenal diri aku rata" untuk mengenali ALLAH Maha Esa.. hidup aku,mati aku hanya untuk die. tapi kadang" aku terpesong dan alpa .
aku harus jadikan hanya DIA di hati aku. aku xbole mengejar dunia,akhirat,syurga apatah lagi neraka. aku hanya perlu mengejar ALLAH !
Subhannallah..



#semoga ALLAH mempermudahkan urusan perjalanan ku kepada NYA.. amin..



ha.. aku dda rindu kat parents aku. makna nya da time nak tidur.. 
jumpa lagi nanti. insyaAllah..

take care... salam..

Wednesday, 7 September 2011

assalamualaikum..

da lame xupdate blog niyh.. oleh sebab farah zain nk baca kan. so,aku update la..
xde pape yang best pon untuk aku tulis..

::hari raya best ke tak ??? ::
urmmm.. best la juga.. tapi aku xberaya pon sebab masalah tertentu.. atok aku sakit,so semua nye macam da hilang semangat nk raya.. ujian Illahi.. 
tapi before aku balik segamat dari kulai,aku ajak la cousin" hang out..
main bowling n karaoke..
#bowling# --> sangat xbest n bosan. maybe sebab aku baru first time main n aku pon asyik kalah jek.. xpenah nk strike untuk 3kali game... bengang!!
#karaoke#

sangat meletup.. memang puas la kan.. da lame uh xlepak port karok.. pas tu duet ngan cousin aku.. didin n nani.. memang superb! even suara kite xsedap.. hahaha.. aku tension tgk orang couple" time kite nk have fun together.. =='


now,aku da kembali ke pilah..
TEST,QUIZ AND SO ON..
semua tu aku kena ngadap..
bace buku n kadang' buku baca aku.. hahaha.. :D
siang balik kelas aku tidur n malam aku hidup...
xlama lagi aku da nak FINAL.. 
memang boleh la an..
aku bukan ape..
subjek yang susah uh :: physic ::
complicated la..hmmmm.. lau la ade orang yang semangat nk ajar aku tapi masalah nye memang xde an.. huu~


sebenarnya aku tgh rindu kt someone.. tapi no points sebab xde respon pon.. ade den kesah ???!!!


da la.. aku kena siapkan asgnment.. gtg.. sorry.. :p
tata.. take care.. <3 <3

Wednesday, 10 August 2011

:: belajarlah dari pengalaman ::

assalamualaikum :)


hey kamu semua.. pengalaman banyak pengajaran kan.. tidakkisah la dalam ape jua yang kite alami.. mesti ade pengajara di sebalik nye.. samada baik ataupun buruk kan.. semua uh amat berbaloi bagi diri kite.. kalau perkara tersebut berulang pasti kite boleh tangani dengan baik kan..


bermula satu cerita..  
pada bulan julai yang lalu,bermula satu perkenalan yang biasa. dimulakan dengan kata" "TAHNIAH".. perkenalan itu pada awal nye adalah biasa sahaja.. perkenalan bertukar menjadi perbualan seterusnya bertukar menjadi persahabatan. mereka mula untuk mengenali. pada mulanya,gadis tersebut enggan untuk berkenalan terlalu jauh supaya mengelakkan pandangan orang terhadap diri nya bersama jejaka tersebut. jejaka itu sangat HOT di kampus mereka.. mungkin sebab itu gadis tersebut enggan menjatuhkan reputasi dan status jejaka itu. tetapi jejaka itu menyatakan die tidak kisah atas semua kata" orang terhdap mereka. jadi,gadis mula menerima persahabatan tersebut.perkenalan itu terus mekar sehingga beberapa hari. kemudian,pada satu masa jejaka tersebut mempelawa gadis untuk menemani nya belajar di perpustakaan. gadis cuba menolak kerana takut akan kutukan gadis" lain di luar sana ..  tetapi untuk menjaga hati jejaka tersebut,dia terima pelawaan nya..


keesokan hari nya,mereka pergi ke perpustakaan bersama". tanpe sedari ,mereka telah memakai pakaian yang sedondon warnanya.. selamba jela.. huhu.. sampai sahaja mereka di perpustakaan,jejaka tersebut membuka setiap pintu untuk gadis tersebut dan mencari tempat untuk mereka duduk. jejaka tersebut menyatakan yang dia mahu bertemu sahabatnya lalu meninggalkan gadis tersebut. gadis itu menyiapkan tugasan nya sehingga selesai. tidak lame lepas itu,jejaka itu kembali. gadis itu memerhatikan jejaka berkenaan. sangat sibuk melakukan tugasan nya. die tidak mahu mengganggu jejaka tersebut ,maka gadis itu mula menghantar SMS kepada rakan dan juga ibunda untuk menghilangkan rasa bosan. jam menunjukkan 12.00 pm. gadis memberitahu kepada jejaka bahawa die ingin pulang untuk mengambil buku" untuk pembelajaran nya pada jam 200pm... 


kadang" kata" jejaka tersebut sedikit mebuka pintu hati gadis itu untuk mempunyai perasaan suke kepada nya. tapi ditahan! tidak sampai satu minggu,jejaka tersebut mula menjauhkan diri tanpa sebarang pesanan atau kata. gadis mula risau lalu menanyakan pada jejaka.tapi tidak ada respon. sampai satu ketika,rakan karib gadis itu memberitahu akan sebab jejaka itu menjauhkan diri.. 
  • kerana gadis tersebut berSMS ketika study(jejaka tersebut meminta menemannya bukan untuk study bersamanya)
  • kerana jejaka itu rasa die sudah tahu gadis itu gadis yang macam mane(mereka kenal tidak sampai setahun pon)
  • macam" alasan yang tidak munasabah.
gadis itu sangat la tersentuh dengan ape yang diceritakan oleh rakan nya. amat terguris tidak terkata. sampai gads tersebut sanggup mendelete semua kenangan dari awal perkenalan mereka.  kalau boleh juga,dia ingin menukar di tempt belajar lain. gadis itu juga mendapat tahu bahawa jejaka itu sebenarnya telah menyukai gadis lain dahulu sebelum mengenali dirinya.


jauh gadis itu memikirkan akan kesilapan dirinya. sangat tidak patut bagi diri nya. lama-kelamaan,gadis itu terima semua itu sebagai dugaan n menerimanya dengan redha.. semakin lama gadis itu mula dapat melupakan jejaka tersebut walaupun mereka kadang" sering bertembung di kampus. tetapi gadis itu akan mencari seribu alasan untuk tidak bertemu nya. sangat sakit bagi gadis itu. :(



MORAL::

  • jangan memberi harapan kepada seseorang
  • jangan menilai seseorang itu sebelum mengenalinya
  • jangan menyalahi tindakan seseorang itu
  • jangan mudah membuka pintu hati untuk orang baru dikenali
  • kalau ade sesiapa yang berkenaan dalam fb anda,unfriend jek.. :D
pesanan kepada jejaka itu:: jangan lah menganggap kekecewaan kamu dahulu membolehkan kamu menyakiti insan yang mungkin akan menyayangi kamu lebih daripada ex kamu itu. :P


hey,belum habis lagi laaa~~ 
hihi.. tapi sambung nanti la.. saya pon da ngantuk niyh.. esok saya sambung lagi cerita pasal gadis uh. okay.. :) <3 <3
selamat malam..







  •  



Friday, 29 July 2011

:: sangat happy ::

salam.. mlm td aku n roomate same" msk la dengan ape yang ade.. meggi pon bole.. haha.. lepas makan,aku pun memulakan kerja" yang harus disetelkan.. agak susah juga.. sambil" tu aku online fb.. kejap" aku jenguk fb uh..


tiba" bile aku usha fb uh,ade someone anta chat kt aku.. bapak la aku tak sangka.. siyes aku macam xpercaya.. huhu.. tapi aku senyum sampai ke telinga juga... HARUS! :D
orang yang aku suka uh anta chat lepas die dpt msg dari aku yang aku anta bile aku da agak penat tgu die.. baik gak la die layan aku.. yang xbest die xreply pulak la chat . jenuh aku tgu sampai kol1pg.. bertambah frust la aku.. 


die tu memang unpredictable.. mungkin die da ade lover kott. xape la.. aku pon xde lau  nk knal die sampai nk bercinta.. just wanna be friend.. maybe a bestfriend.. hope so.. his face looks like someone that i knew.. 


ak xkisah lau die da ade orang punye. aku nk tahu samada ade ataupun x. if ade,aku tahu nk jage limit aku supaya xmenjejaskan hubungan mereka.. if xde pon,still have the limit to be friend.. 


the best thing when we chat last night,he give the smiley "love" kat aku.. glee terkejeut.. tapi mungkin die anta uh sebab die suke lembu kott.. coz before uh die cite die potong lembu.. aku xtahu la betul k x cite uh.. yang penting aku da chat baik punye ngn die.. xape la die xsuke aku pon.. aku xksah.. seriously.. die tegur pon aku da syukur alhamdulillah.. 


:: hey kamu,thanks mulakan chat mlm td.. even kamu xbalas da lepas uh.. buat saya tersenyum untuk seketika,itu da cukup bagi saya.. jumpa lagi.. :)

:: Ya Allah,saya rindu ibu saya::

assalamualaikum..

xde ape yang nak dibuat even assignment berlambak kt atas meja uh.. aku da lost nk buat yang mane dulu. so,aku pon update blog aku niyh. mane la tahu an aku dapat semangat balik untuk wt keje.. aku xtahu nape aku rasa rindu sangat kt parents aku. tmbah" ibu aku.. kan best lau ibu ade ngn akak.. ibu boleh dengar sume masalah akk.. akk boleh peluk ibu,nanges dalam pelukan ibu.. it's hard to be alone here.. kwn akk xramai . akk nk cari kwn tapi mungkin akk xbape sesuai untuk jadi kwn ngn dieowg.. 

ibu..
akk nk balik uma bu.. akk nk dok ngn ibu.. mungkin lebih baik n bahagia..ibu jarang buat akk nanges.. lau ade pon,akk tahu ibu syang akak.. tapi bila kt sini,orang yang buat akk nanges or kecewa uh belom tentu sayang kt akk.. kwan banyak jenis.. ade yang kawan untuk suke je,ade yang untuk sedey shj and ade yang sentiasa ade untuk suke dan duke.. tapi xsemua persahabatan uh indah.. mostly sakit..

ibu.. 
akk perlukan ibu sngt".. hmm.. air mata akk mengalir untuk ibu.. akk rindu ibu.. peluk la akk bu.. akk sangat memerlukan kekuatan kasih sayang ibu uh untuk mengembalikan semangat hidup akk.. ;'(

ibu..
akk minta ampun.. akk sayang ibu.. kite berdua jek perempuan dalam family kite.. wlau kerap mane pon kite berselisih faham,tapi akk tahu akk xboleh lau xde ibu..
ayah..
akk minta ampun.. akk sayang ayh juga.. kite an satu geng.. :) ;'(

i really miss both of you.. seriously.. 
Ya Allah,sampaikan la salam rindu ku pada ibu n ayahku tersyang..

<3 ibu <3




<3 ayah <3




Tuesday, 19 July 2011

sangat la bosan..

hermm.. hari niyh ibu aku xbalik lagi.. adek" aku g sekolah.. yang lain sume keje.. so,tinggal la aku sorang kt uma.. xtahu ape nk buat.. phone uh da lame da xbunyi.. tapi okay gak.. save topup aku.. untungla da jadi singe sepenuh masa... hahaha.. poyo la kau..

sebenarnya aku tengah xtenteram bub aku xdpt kepastian yang sepenuh nye.. ak xboleh la orang memburukkan aku xpasal".. kau xknal ak sape lagi la so,jgn nk kate aku bukan"..aku pon makhluk Allah juga..huh.. pape jela... bukan senang aku nk buang kau jauh dari hidup aku.. macam" hal jadi.. susah lau orang xleh nk paham kite tapi die nk kite paham die.. agak la wey.. memang x laa jawabnye..

 tolong la jangan cari pasal ngn aku doe.. aku xsuke marah" la.. nti aku yang sakit.. aku xnk la emo" lagi cam dulu.. i want to be someone else that can be the best person as long as i'm alive..
no matter what you want to do or say,think about it first.. dont hurt yourfriends or buddies.. they really need you for get better life..
please listen to you friends as long as it's okay to hear.. :)

Sunday, 17 July 2011

::aktiviti aku time cuti niyh..::

salam sume.. sangat best da dua hari aku bercuti di sini.. semalam kuo ngn ibu g bando.. ermm... da lame xkuo.. haha.. gedikk seyh.. syok la bub anak buah ak balik.. comey gle kott.. ak suke gle dak kecik.. menceriakan tol la die niyh.. tapi aku da xlarat nk dukung die sangat.. terlalu berat.. mokteh die niyh kocik jo jang.. haha... amir da pndai berckap ckit la.. lau die ckp pon just abubububu.. langsung ak xpaham nk jawab mcm mane lau die da mula nk berckp..


 
niyh la amir



time niyh die baru bgn tido ptg td.. nk main" lak.. mmg nkal n aktif.. tmbah" kaki die.. ak tgk macam nk g berlari pon ade nk g berenang pon ade.. hahaha..




die suka genggam tangan n tgk.. maybe die excited nk menulis kott.. gud boy amir! :D


pic lepas mandi

sangat suke tgk die main air.. memang lencun la baju ak n baju ibu die.. haha.. 
sok amir da nk balik.. so,rindu lagi la fmly aku kt die.. sangat!!!
selain layan amir uh,ak tlong mk ak wat pokok kristal.. sangat best melakukan sesuatu bersama ibu tersayang! love you mum <3 <3

esok gak da mule sekolah untuk adik" ak.. so,bermula lah rutin ak macam biasa time ak tgu result kuo.. 
bgun pagi,kemas uma n basuh kain n msak(lau ade mood la).. pas uh rehat la.. lau ade keje lagi,ak wat la sesama ngn ibu..malam ak kne ciap kn asgment n tutor yang melambak uh.. haiyoooo.. 
okay la.. out dlu.. thanks!!! 



Friday, 15 July 2011

::CUTI MID SEM SUDA BEMULA::

assalamualaikum...:) 


aku on the way nak balik segamat.. sangat excited! rindu gle kott kat bilik ak n tedybear ak.. ak tahu ibu ayah aku mesti xsabar menanti kepulangan anak perempuan tunggal dieowg.. (pasan la aku).. hihi.. 


for a week aku akan bercuti.. bermula la saat niyh.. macam" yang ak da plan.. nk jmpe ank buah kesayangan ak si amir uh,nk g hang out wif friends.. tp aku tahu mbe ak xramai yang balik.. xpe la.. ak leh try hang out ngn cousin" ak lak.. ingat nk g jamming ngn buddies.. going back to kulai for teaching my cousins.. rindu nye nk wat sume uh..


da lame upenye ak kt uitm kuala pilah.. pejam celik".. xlame lagi nk puasa da.. ak xtahu la aku boleh balik k x puasa t bub ade keje ckit..


ha,cuti" gak n enjoy" gak,asgnment menimbun sedang menanti+tutorial math.. haiyooo.. 


sebenarnya a bit disspointed today coz ak dgr cite yang agak menyusuk k kalbu gak la. 
xlogik gle alasan seseorg uh untuk bersikap kuang ajo ngn ak.. bkn salah ak.. kau soh ak teman bukannye ajak ak study bersama".. so,jgn jadikn alsan ak msg ngn org time study uh untk kata ak bukan".. siyes ak xhadap pon kt kau.. kau an orang famous.. xde ssape yang akn harap pada kau bub dieowg pon tahu kami org" biasa niyh seperti tisu lap mlut kau jek.. pas gune buang.. untungla ak mmg xpnah percya ngn kata" kau n ak bersyukur kerana ak tahu xpnah ade keihklasan pon dalam hati kau untuk memulakan suatu persahabatn uh.. ex kau an lagi cantik n bagus! hahaha.. pape jela wey... jangan kau ckp pasal ak lagi n jgn kacau hidup aku lagi.. aku boleh hidup sorang" tnpa kau or belas kasihan kau yang tah pape uh.. sorry ckit.. ak da muak ngn kasih sayang laki.. nonsense! :p


so,ak akan mulakan cuti aku untuk meluPakan diri kau jauh dari hidup aku.. sangat best! chayok iema.. saya tahu anda boleh lakukan nye... jangan cair n lemah cayang.. kuat n gagahkn diri mu cayang!.. saya akan lawan kau secara mental.. jage" la... jgn pk kau hebat sangt..


selamat bercuti iema.. saya sayang diri saya.. <3 <3

Thursday, 14 July 2011

::roomate saya yang gile::

satu hari saya berlari" mencari ketenangan.. sambil menghirup udara yang segar,saya terbau satu haruman yang agak membantut kan hidung saya. bau nasi lauk kari.. sedap... saya lapar sangat.. tapi xde mood nk kuo bub saya semangat nk cuti mid sem.. yeay! :) esok balik,esok balik.. rindu gle kt bilik saya...

eh,ttbe lak cite pasal bilik.. saya nk cite pasal roomate saya.. die niyh menyakitkan hati saya la.. banyak yang saya xpuas hati ngn die.. sangat!

  • die suka buat lawak time saya xde mood.. jadi,sah" la saya akan gelak..
  • die suke tidur n buka mata n itu membuatkan saya takut..
  • die suke kembangkan hidung die yang kecik tu supaya saya leh nmpk hidung die..
  • saya takut lau die siyes.. jiwa kacau.. sempuutttt.. anjat boboy..
  • saya sentap bile die mula cakap penang.. haiyaa.. xsesuai ngn muka mey..
  • saya geram tgk stok makanan die.. xluak".. 
  • saya bosan tgk muke die jek hari"..
  • saya....saya xtahu nk cakap ape da.. banyak sgt kesalahan yang die lakukan.. mungkin lau saya saman,saya da kaya.. :D
just joking.. ak suka satu bilik ngn kau siti syafiqah or iqa mokk.. kau memahami ak n kau pon lebih kurang jek ngn ak.. kite serupa cume kau tinggi n ak rendang.. thomeyy".. hahaha..
sangat sunyi lau kau xde dalam bilik niyh.. ak lost lau sowng" kt blik niyh.. macam ak tgk dinding n dinding tgk ak.. pas uh ak pon hilang tanpa hal tuju.. huhu

thanks mokk!!! <3 you.. truly! <3

Wednesday, 13 July 2011

::alhamdulillah::

alhamdulillah.. sume nye da selesai.. pagi2 ak bgon semata" untuk g ambil cop untuk ptptn.. agak la.. time tido terpkse dikorban kn.. :o tapi naseb baik la berbaloi.. ha,pas setel minx cop uh,ak n fatin pegi derma darah.. first time tahu aku g derma darah.. memang takot.. ak takot ngn jarum jek.. mule" uh mesti la nk tahu yang ak niyh darah jenis ape.. memang sentap kne alat uh.. hahaha.. second injection utk bius lak.. lagi la ak jenoh nk thn... tapi keep smiling jek kt situ.. oarang ramai an.. xkn nk menjerit lak.. jatuh la saham ak.. ::kuang'"::


jarum besar sedang menanti untuk dimasukkn ke dalam urat ku.. peh,tiptop dowk! laju la darah ak mengalir dalam beg uh.. nampk noh darah cair.. mase sekolah ak ade cek jenis darah n yang ak tahu selama niyh ak darah AB tapi rupe"nya ak darah A .. patot la ak kuat emo.. hehe.. :D


dalam bape minit ak tgu sampai beg uh penuh.. mase misi uh nk kuo kan alat pam uh ak pon dengan selamba  la gerakkn tgan ak yang still bejarum uh.. memang xrasa pape pon bub still ade bius an.. so,ak chill jela.. ak kene rahat kat situ sampai la ak okay.. tapi aku xtahu nape ngn ak arini.. lasak xpasal".. ak siap kne mara ag ngn misi uh.. lawak".. maaf la ea misi.. terlebih aktif lak saya hari niyh.. <3


xsampai 3minit ak da gerak untuk bla.. ak kne minx plaster kt misi uh.. ak pon ngn muke xbersalah minx la.. sekali lagi kne sound manis punye.. haha.. "kan saye soh awak baring 5minit.. eh,yke k kak.. kan da 5minit niyh.. " sabo jela misi uh ngn aku..
lepas die pkaikn plaster uh ak bla dgn kata mekaseh.. ;)


ak n mbe ak pon mula mencari makanan bub kami xmakan lagi sebenarnye mase derma darah uh.. hihi.. melilau mata cari makanan.. mase untuk masuk kelas CTU.. perut ak bunyi xhenti".. lala~~~~


abes jek klas.. ak g cari yong tau fu n susu dutch lady strawbery.. ::yum3::
suke sangat!!!!! 


sekarang tibe la waktu siyes untuk uruskn ptptn.. agak tegang n gawad.. haha..
tapi sume nye okay.. syukur la... ^-^


bile ak balik ak tgk roomate ak tido kat lua bub kinci blik kt ak.. akibat cuak bunyi phone pon ak xpasan.. shiott jek.. cian cayang aku.. haha..


k la.. ak nk rehat n siap" untuk HBU.. esok ak ade test CHM.. b=naseb la kne stay up lagi malm niyh ngn kopi.. adehhhh..


sabar la iema cayang..... mmuuuahh! <3 (hahaha)
mood sebenar:: ak rindu "mr.doc".. ah,forget about him baby!
salam... tata... ~~~

Tuesday, 12 July 2011

::couple? ::

....sambil mengisi perut ak yang lapar ini dengan megi kari se.. couple? nape sume sebut pasal uh? xpenat k? suda3 la.. bercinta lepas kawen kan lagi indah.. (kata" lepas clash memang cam uh la) haha... normal la uh.. budak sekarang sume nya da pandai nk berkasih sayang.. termasuklah ak.. tipu seyh lau cakap yang aku niyh xpenah couple.. tapi tu sume thun before niyh.. for dis year,i'm already single.. not double or triple.. hihi.. ermm..jujo la.. jeles gak ak tgk couple" di luar sane.. memang best ngok dieowg mesra n sweet" dpn mate ak.. mate ak la berdarah tgk dieowg.. @_@ 


tapi sebenarnya xsemua uh indah.. depan mate jek okay tapi lau belakang2 hampeh... ak penah la frust terguling2 n whatever.. tapi semua uh membuat diri aku lebih kuat n lebih berhati2 la.. 


but unfortunately,ak tertipu sementara.. baru" je lagi.. ak gak yang ngokss sgt.. lol..
normal la ble senior nk main"kn junior.. ayat ckit je trus dpt.. ak pon xtahu la camne ak leh terkena.. seb baik la semua nye telah dijelaskan n nyata.. ak pon sempat gak la nk elak.. alhamdulillah.. :) (keep smiling baby)


tp xape la... die xwt salah pape pon.. mybe die tgh frust kott.. ak pon xleh nk salahkn die. cume jauhkn diri dari die. ak xnmpk pon keikhlasan dlm hubugn or persahbatn kami yg singkat uh.. ak xnk la disakiti n kecewa lagi.. cukup la ape yg jd selama niyh.. ape yang aku tanggung before niyh pon da cukup basic la... haha.. bub niyh gak la ak da sensitif ngn hari selasa n wane ungu.. tu hanya yang paham je paham ea cayang.. 


sorry... jujur yang ak mmg cepat suke kt orang tp ak susah nk lupekn org yg da wt ak terpikat or tertarik kt die.. siyes susah! bub uh ade sikit trase hati kt mamt uh.. just ignore about it.. it's all about feeling.. no one can help you if not you honey....


kepada si die or sesape sahaje::always think about the others' feeling.. just admit anything from hurting.. be honest.. jangan jadikan kekecewaan dulu menjadi alasan utk kamu menyakiti orang lain.. terutama orang yang xpenah wt salah pada kamu.. yang paling penting,jangan membuat seseorang itu berharap jika xpasti.. terlalu sakit untuk tanggung.. sungguh! sentiasa memberi peluang supaya lebih matang.. 



  • ak minx maaf lau ade yang terasa hati tp niyh la lumrah nya..
  • ak pon maafkn semua kesilapn yg korunk telah dilakukn..(lawak jek)
  • bagi yang masih bercouple teruskan la tp pandai" la jaga batas2 anda ea.. :)
da la.. megi ak pon habes da.. xsyokk nk layan blog ag.. out lu la.. salam.. :) 
couple la selagi ade orang sayang.. tapi jangan selitkan niat yang tdak betul.. mesti ade keikhlasan dalm setiap ape yang dijalinkan.. 

second blog aku..

sorry.. yang lagi satu uh blog just for bel.. sejak aku gune untuk bel,ak xleh nk luah pasaan lebey2.. susah la gitu.. haha..apa2 pon thanks la lau korunk follow.. :)