There was an error in this gadget

Sunday, 18 December 2011

assalamualaikum..

jumpa lagi di kelas bel menanti lecturer untuk masuk ke kelas...
aku rasa sedey sikit minggu ni sebab tak lame lagi abang aku,hazrul hakim akan bertunang weekend niyh..
memang aku rapat dengan die. aku harap bila die da bergelar suami orang nanti kami still akan rapat n mesra macam selalunya...

sabtu lepas pulak pakcik aku baru je bertunang.. duit hantaran ? erm.. secrets la.. but because of that,kami anak sedara perempuan tunggal ni menerima tamparan yang sama bab hal duit hantaran ni.. bersedia la kepada bakal suami kami.. HAHA..

minggu ni nak cuti mid sem da.. xsabar nak balik rumah.. walaupun aku da balik last week.. emmm... aku xtahu da nak tulis ape. not in mood. salam...

Thursday, 8 December 2011

Ya Allah,izinkan aku..

assalamualaikum...

ye.. meghapdate blog ketika kelas bel.. memang bole.. hari ni macam" aku lihat gelagat manusia di sekeliling aku.. baru aku paham.. Tuhan tidak akan jadikan sesuatu perkara itu tanpa sebab.. :)

terharu bila aku sudah rasa yang aku mula paham akan setiap ape yang berlaku atas kehendakNya..
subhannallah.. aku bersyukur padaMu kerana telah membuka sedikit demi sedikit pintu hati ku untuk mengenaliMu..
sesungguhnya memang tujuan aku mengikut jalan Mu hanya lah untuk mengenali,mendekati,menyintaiMu,tuhan ku yang Maha Besar..
jika dulu aku alpa kini aku harus bangkit mencari tujuan asal ku itu..
astaqfirullah al azim..


Ya Allah..
permudahkanlah perjalanan ku kepada Mu..
Ya Allah..
izinkan aku untuk mendekati dan cinta kepadaMu..
aku tahu mencintai makhluk Mu tidak mungkin seindah mencintai Mu,tuhan ku yang Maha Esa..
Ya Allah...
jika sahabat ku tidak selesa bila aku mula mendekati Mu,jauhkan lah dia dariku.. kerna kau tahu Engkau adalah sahabat yang paling sejati..
Ya Allah..
aku mohon keredhaan dariMu dalam perjalananku ini...
amin...

#aku lebih memerlukan Mu lebih dari segalanya.. Tuhanku Yang Maha Kuasa .:)














Tuesday, 6 December 2011

assalamualaikum...


long time no see.. sibuk skit.. bese la baru naik sem baru. 
minggu lepas abang aku baru je bertunang.. abang aku yang ke empat..
aku takde la gambar nak tunjuk.. sorry..

cite pasal sem ni.. erm.. jadual aku agak padat sebab xde kelas malam.. so,evryday aku kena bangun awal pagi untuk pergi kelas.. balik agak petang la.. classmates okay even ade yang baru. byk pesaing dlm kelas tu tapi aku suke bersaing secara senyap. no need la nak kecoh". ape yang kau dapat dalam kelas,itu la bahagian kau. but kau sendiri yang kena usaha untuk cari bahagian selebihnya.. :)
yang best HBU la.. something yang memang aku da lame tunggu untuk mempelajari nye...
cume aku kurang selasa ngn someone but never mind. may ALLAH bless him.. :)



cite pasal kehidupan aku pulak. erm.. aku sekarang da dok lua. rumah sewa . best sangat even bilik agak sempit dengan muatan 4orang. hihi. but still comfortable for us.
yang penting, bole masak sendiri. time niyh la aku nak tunjuk skill memasak aku. yang di pelajari dari ibu dan angah. rumah ni selesa sebab semua kelengkapan ade. bagus !
kalau nak pergi kelas, jalan kaki pon bole. tapi aku ade je basikal cume xgune lagi. hihi. buat riadah jek.. aku pun da maikin berisi sekarang.. semua fmly aku cakap. nak wat macam mane. ini lah aku. haha

sebenarnye aku tengah mengenali diri aku. aku cari kelebihan dan kelemahan diri aku. semua nya untuk DIA,tuhanku. aku harus kenal diri aku rata" untuk mengenali ALLAH Maha Esa.. hidup aku,mati aku hanya untuk die. tapi kadang" aku terpesong dan alpa .
aku harus jadikan hanya DIA di hati aku. aku xbole mengejar dunia,akhirat,syurga apatah lagi neraka. aku hanya perlu mengejar ALLAH !
Subhannallah..



#semoga ALLAH mempermudahkan urusan perjalanan ku kepada NYA.. amin..



ha.. aku dda rindu kat parents aku. makna nya da time nak tidur.. 
jumpa lagi nanti. insyaAllah..

take care... salam..