There was an error in this gadget

Sunday, 18 December 2011

assalamualaikum..

jumpa lagi di kelas bel menanti lecturer untuk masuk ke kelas...
aku rasa sedey sikit minggu ni sebab tak lame lagi abang aku,hazrul hakim akan bertunang weekend niyh..
memang aku rapat dengan die. aku harap bila die da bergelar suami orang nanti kami still akan rapat n mesra macam selalunya...

sabtu lepas pulak pakcik aku baru je bertunang.. duit hantaran ? erm.. secrets la.. but because of that,kami anak sedara perempuan tunggal ni menerima tamparan yang sama bab hal duit hantaran ni.. bersedia la kepada bakal suami kami.. HAHA..

minggu ni nak cuti mid sem da.. xsabar nak balik rumah.. walaupun aku da balik last week.. emmm... aku xtahu da nak tulis ape. not in mood. salam...

Thursday, 8 December 2011

Ya Allah,izinkan aku..

assalamualaikum...

ye.. meghapdate blog ketika kelas bel.. memang bole.. hari ni macam" aku lihat gelagat manusia di sekeliling aku.. baru aku paham.. Tuhan tidak akan jadikan sesuatu perkara itu tanpa sebab.. :)

terharu bila aku sudah rasa yang aku mula paham akan setiap ape yang berlaku atas kehendakNya..
subhannallah.. aku bersyukur padaMu kerana telah membuka sedikit demi sedikit pintu hati ku untuk mengenaliMu..
sesungguhnya memang tujuan aku mengikut jalan Mu hanya lah untuk mengenali,mendekati,menyintaiMu,tuhan ku yang Maha Besar..
jika dulu aku alpa kini aku harus bangkit mencari tujuan asal ku itu..
astaqfirullah al azim..


Ya Allah..
permudahkanlah perjalanan ku kepada Mu..
Ya Allah..
izinkan aku untuk mendekati dan cinta kepadaMu..
aku tahu mencintai makhluk Mu tidak mungkin seindah mencintai Mu,tuhan ku yang Maha Esa..
Ya Allah...
jika sahabat ku tidak selesa bila aku mula mendekati Mu,jauhkan lah dia dariku.. kerna kau tahu Engkau adalah sahabat yang paling sejati..
Ya Allah..
aku mohon keredhaan dariMu dalam perjalananku ini...
amin...

#aku lebih memerlukan Mu lebih dari segalanya.. Tuhanku Yang Maha Kuasa .:)














Tuesday, 6 December 2011

assalamualaikum...


long time no see.. sibuk skit.. bese la baru naik sem baru. 
minggu lepas abang aku baru je bertunang.. abang aku yang ke empat..
aku takde la gambar nak tunjuk.. sorry..

cite pasal sem ni.. erm.. jadual aku agak padat sebab xde kelas malam.. so,evryday aku kena bangun awal pagi untuk pergi kelas.. balik agak petang la.. classmates okay even ade yang baru. byk pesaing dlm kelas tu tapi aku suke bersaing secara senyap. no need la nak kecoh". ape yang kau dapat dalam kelas,itu la bahagian kau. but kau sendiri yang kena usaha untuk cari bahagian selebihnya.. :)
yang best HBU la.. something yang memang aku da lame tunggu untuk mempelajari nye...
cume aku kurang selasa ngn someone but never mind. may ALLAH bless him.. :)



cite pasal kehidupan aku pulak. erm.. aku sekarang da dok lua. rumah sewa . best sangat even bilik agak sempit dengan muatan 4orang. hihi. but still comfortable for us.
yang penting, bole masak sendiri. time niyh la aku nak tunjuk skill memasak aku. yang di pelajari dari ibu dan angah. rumah ni selesa sebab semua kelengkapan ade. bagus !
kalau nak pergi kelas, jalan kaki pon bole. tapi aku ade je basikal cume xgune lagi. hihi. buat riadah jek.. aku pun da maikin berisi sekarang.. semua fmly aku cakap. nak wat macam mane. ini lah aku. haha

sebenarnye aku tengah mengenali diri aku. aku cari kelebihan dan kelemahan diri aku. semua nya untuk DIA,tuhanku. aku harus kenal diri aku rata" untuk mengenali ALLAH Maha Esa.. hidup aku,mati aku hanya untuk die. tapi kadang" aku terpesong dan alpa .
aku harus jadikan hanya DIA di hati aku. aku xbole mengejar dunia,akhirat,syurga apatah lagi neraka. aku hanya perlu mengejar ALLAH !
Subhannallah..



#semoga ALLAH mempermudahkan urusan perjalanan ku kepada NYA.. amin..



ha.. aku dda rindu kat parents aku. makna nya da time nak tidur.. 
jumpa lagi nanti. insyaAllah..

take care... salam..

Wednesday, 7 September 2011

assalamualaikum..

da lame xupdate blog niyh.. oleh sebab farah zain nk baca kan. so,aku update la..
xde pape yang best pon untuk aku tulis..

::hari raya best ke tak ??? ::
urmmm.. best la juga.. tapi aku xberaya pon sebab masalah tertentu.. atok aku sakit,so semua nye macam da hilang semangat nk raya.. ujian Illahi.. 
tapi before aku balik segamat dari kulai,aku ajak la cousin" hang out..
main bowling n karaoke..
#bowling# --> sangat xbest n bosan. maybe sebab aku baru first time main n aku pon asyik kalah jek.. xpenah nk strike untuk 3kali game... bengang!!
#karaoke#

sangat meletup.. memang puas la kan.. da lame uh xlepak port karok.. pas tu duet ngan cousin aku.. didin n nani.. memang superb! even suara kite xsedap.. hahaha.. aku tension tgk orang couple" time kite nk have fun together.. =='


now,aku da kembali ke pilah..
TEST,QUIZ AND SO ON..
semua tu aku kena ngadap..
bace buku n kadang' buku baca aku.. hahaha.. :D
siang balik kelas aku tidur n malam aku hidup...
xlama lagi aku da nak FINAL.. 
memang boleh la an..
aku bukan ape..
subjek yang susah uh :: physic ::
complicated la..hmmmm.. lau la ade orang yang semangat nk ajar aku tapi masalah nye memang xde an.. huu~


sebenarnya aku tgh rindu kt someone.. tapi no points sebab xde respon pon.. ade den kesah ???!!!


da la.. aku kena siapkan asgnment.. gtg.. sorry.. :p
tata.. take care.. <3 <3

Wednesday, 10 August 2011

:: belajarlah dari pengalaman ::

assalamualaikum :)


hey kamu semua.. pengalaman banyak pengajaran kan.. tidakkisah la dalam ape jua yang kite alami.. mesti ade pengajara di sebalik nye.. samada baik ataupun buruk kan.. semua uh amat berbaloi bagi diri kite.. kalau perkara tersebut berulang pasti kite boleh tangani dengan baik kan..


bermula satu cerita..  
pada bulan julai yang lalu,bermula satu perkenalan yang biasa. dimulakan dengan kata" "TAHNIAH".. perkenalan itu pada awal nye adalah biasa sahaja.. perkenalan bertukar menjadi perbualan seterusnya bertukar menjadi persahabatan. mereka mula untuk mengenali. pada mulanya,gadis tersebut enggan untuk berkenalan terlalu jauh supaya mengelakkan pandangan orang terhadap diri nya bersama jejaka tersebut. jejaka itu sangat HOT di kampus mereka.. mungkin sebab itu gadis tersebut enggan menjatuhkan reputasi dan status jejaka itu. tetapi jejaka itu menyatakan die tidak kisah atas semua kata" orang terhdap mereka. jadi,gadis mula menerima persahabatan tersebut.perkenalan itu terus mekar sehingga beberapa hari. kemudian,pada satu masa jejaka tersebut mempelawa gadis untuk menemani nya belajar di perpustakaan. gadis cuba menolak kerana takut akan kutukan gadis" lain di luar sana ..  tetapi untuk menjaga hati jejaka tersebut,dia terima pelawaan nya..


keesokan hari nya,mereka pergi ke perpustakaan bersama". tanpe sedari ,mereka telah memakai pakaian yang sedondon warnanya.. selamba jela.. huhu.. sampai sahaja mereka di perpustakaan,jejaka tersebut membuka setiap pintu untuk gadis tersebut dan mencari tempat untuk mereka duduk. jejaka tersebut menyatakan yang dia mahu bertemu sahabatnya lalu meninggalkan gadis tersebut. gadis itu menyiapkan tugasan nya sehingga selesai. tidak lame lepas itu,jejaka itu kembali. gadis itu memerhatikan jejaka berkenaan. sangat sibuk melakukan tugasan nya. die tidak mahu mengganggu jejaka tersebut ,maka gadis itu mula menghantar SMS kepada rakan dan juga ibunda untuk menghilangkan rasa bosan. jam menunjukkan 12.00 pm. gadis memberitahu kepada jejaka bahawa die ingin pulang untuk mengambil buku" untuk pembelajaran nya pada jam 200pm... 


kadang" kata" jejaka tersebut sedikit mebuka pintu hati gadis itu untuk mempunyai perasaan suke kepada nya. tapi ditahan! tidak sampai satu minggu,jejaka tersebut mula menjauhkan diri tanpa sebarang pesanan atau kata. gadis mula risau lalu menanyakan pada jejaka.tapi tidak ada respon. sampai satu ketika,rakan karib gadis itu memberitahu akan sebab jejaka itu menjauhkan diri.. 
  • kerana gadis tersebut berSMS ketika study(jejaka tersebut meminta menemannya bukan untuk study bersamanya)
  • kerana jejaka itu rasa die sudah tahu gadis itu gadis yang macam mane(mereka kenal tidak sampai setahun pon)
  • macam" alasan yang tidak munasabah.
gadis itu sangat la tersentuh dengan ape yang diceritakan oleh rakan nya. amat terguris tidak terkata. sampai gads tersebut sanggup mendelete semua kenangan dari awal perkenalan mereka.  kalau boleh juga,dia ingin menukar di tempt belajar lain. gadis itu juga mendapat tahu bahawa jejaka itu sebenarnya telah menyukai gadis lain dahulu sebelum mengenali dirinya.


jauh gadis itu memikirkan akan kesilapan dirinya. sangat tidak patut bagi diri nya. lama-kelamaan,gadis itu terima semua itu sebagai dugaan n menerimanya dengan redha.. semakin lama gadis itu mula dapat melupakan jejaka tersebut walaupun mereka kadang" sering bertembung di kampus. tetapi gadis itu akan mencari seribu alasan untuk tidak bertemu nya. sangat sakit bagi gadis itu. :(



MORAL::

  • jangan memberi harapan kepada seseorang
  • jangan menilai seseorang itu sebelum mengenalinya
  • jangan menyalahi tindakan seseorang itu
  • jangan mudah membuka pintu hati untuk orang baru dikenali
  • kalau ade sesiapa yang berkenaan dalam fb anda,unfriend jek.. :D
pesanan kepada jejaka itu:: jangan lah menganggap kekecewaan kamu dahulu membolehkan kamu menyakiti insan yang mungkin akan menyayangi kamu lebih daripada ex kamu itu. :P


hey,belum habis lagi laaa~~ 
hihi.. tapi sambung nanti la.. saya pon da ngantuk niyh.. esok saya sambung lagi cerita pasal gadis uh. okay.. :) <3 <3
selamat malam..







  •  



Friday, 29 July 2011

:: sangat happy ::

salam.. mlm td aku n roomate same" msk la dengan ape yang ade.. meggi pon bole.. haha.. lepas makan,aku pun memulakan kerja" yang harus disetelkan.. agak susah juga.. sambil" tu aku online fb.. kejap" aku jenguk fb uh..


tiba" bile aku usha fb uh,ade someone anta chat kt aku.. bapak la aku tak sangka.. siyes aku macam xpercaya.. huhu.. tapi aku senyum sampai ke telinga juga... HARUS! :D
orang yang aku suka uh anta chat lepas die dpt msg dari aku yang aku anta bile aku da agak penat tgu die.. baik gak la die layan aku.. yang xbest die xreply pulak la chat . jenuh aku tgu sampai kol1pg.. bertambah frust la aku.. 


die tu memang unpredictable.. mungkin die da ade lover kott. xape la.. aku pon xde lau  nk knal die sampai nk bercinta.. just wanna be friend.. maybe a bestfriend.. hope so.. his face looks like someone that i knew.. 


ak xkisah lau die da ade orang punye. aku nk tahu samada ade ataupun x. if ade,aku tahu nk jage limit aku supaya xmenjejaskan hubungan mereka.. if xde pon,still have the limit to be friend.. 


the best thing when we chat last night,he give the smiley "love" kat aku.. glee terkejeut.. tapi mungkin die anta uh sebab die suke lembu kott.. coz before uh die cite die potong lembu.. aku xtahu la betul k x cite uh.. yang penting aku da chat baik punye ngn die.. xape la die xsuke aku pon.. aku xksah.. seriously.. die tegur pon aku da syukur alhamdulillah.. 


:: hey kamu,thanks mulakan chat mlm td.. even kamu xbalas da lepas uh.. buat saya tersenyum untuk seketika,itu da cukup bagi saya.. jumpa lagi.. :)

:: Ya Allah,saya rindu ibu saya::

assalamualaikum..

xde ape yang nak dibuat even assignment berlambak kt atas meja uh.. aku da lost nk buat yang mane dulu. so,aku pon update blog aku niyh. mane la tahu an aku dapat semangat balik untuk wt keje.. aku xtahu nape aku rasa rindu sangat kt parents aku. tmbah" ibu aku.. kan best lau ibu ade ngn akak.. ibu boleh dengar sume masalah akk.. akk boleh peluk ibu,nanges dalam pelukan ibu.. it's hard to be alone here.. kwn akk xramai . akk nk cari kwn tapi mungkin akk xbape sesuai untuk jadi kwn ngn dieowg.. 

ibu..
akk nk balik uma bu.. akk nk dok ngn ibu.. mungkin lebih baik n bahagia..ibu jarang buat akk nanges.. lau ade pon,akk tahu ibu syang akak.. tapi bila kt sini,orang yang buat akk nanges or kecewa uh belom tentu sayang kt akk.. kwan banyak jenis.. ade yang kawan untuk suke je,ade yang untuk sedey shj and ade yang sentiasa ade untuk suke dan duke.. tapi xsemua persahabatan uh indah.. mostly sakit..

ibu.. 
akk perlukan ibu sngt".. hmm.. air mata akk mengalir untuk ibu.. akk rindu ibu.. peluk la akk bu.. akk sangat memerlukan kekuatan kasih sayang ibu uh untuk mengembalikan semangat hidup akk.. ;'(

ibu..
akk minta ampun.. akk sayang ibu.. kite berdua jek perempuan dalam family kite.. wlau kerap mane pon kite berselisih faham,tapi akk tahu akk xboleh lau xde ibu..
ayah..
akk minta ampun.. akk sayang ayh juga.. kite an satu geng.. :) ;'(

i really miss both of you.. seriously.. 
Ya Allah,sampaikan la salam rindu ku pada ibu n ayahku tersyang..

<3 ibu <3




<3 ayah <3